בתלמוד-תורה 'עץ חיים' בביתר, קידמו את ימי החנוכה במבצע חינוכי רב-תוכן אשר השאיר את רושמו המרומם גם לאורך הימים שלאחר מכן על פני התלמידים, שהכרת פניהם ענתה בהם, זרע ברך ה'.
כחלק מהשאיפה להרגיל את תלמידי הת"ת לגדלות, "גם כי יזקין לא יסור ממנו", משתתפים כל התלמידים ב'חברת תפילה' מדי בוקר במניין של עשרה מתפללים שהגיעו לגיל מצוות. בכך הם זוכים מדי יום, מלבד עניית אמן יהא שמיה רבא, קדושה וברכו בקול ובכוונה, גם לסדר תפילה בהשתפכות הנפש. ניכר כי הרעיון, אשר טרם התקבל לגמרי בכל הת"תים, יוצר בקרב התלמידים התלהבות רבה כאשר בכך חודר לליבם הטהור כבר מגיל צעיר שאר דיני התפילה והזהירות הנדרשת, אשר ילוו אותם ימים רבים.
לקראת ימי החנוכה, עלה המבצע שלב, בכך שכל התלמידים, גם מהגילאים הנמוכים יותר, זכו להשתתף בתפילה במניין באחד מבתי הכנסת בביתר, כאשר לאחר התפילה המרוממת, הם זוכים לשיעור מאלף של הרה"ג רבי שלמה מילר שליט"א ר"מ נודע בישיבה ברכפלד אשר ריתק בשפתו הציורית את התלמידים בענייני עבודה שבלב זו היא תפילה ופתח צוהר למעלותיה הרמות.
המבצע החינוכי לא הסתיים בכך. לאחר מכן, התיישבו התלמידים מגילאי כיתה ו' ומעלה והעבירו יחדיו 'שניים מקרא ואחד תרגום' בקול סוחף, אשר פרץ מתוך חלונות בית המדרש ונשמע עד למרחוק.
רבים מתושבי העיר שנזדמנו באותה שעה, עמדו נדהמים מקול התורה המתוק והכובש שהדהד בכל הסביבה, הבל פיהם של תינוקות של בית רבן שלא טעמו טעם חטא.
המשגיח הרב קוגלמן שליט"א מציין בסיכומו של המבצע את השפעתו הגדולה שנרשמה על התלמידים, כאשר במשך כל הימים שלאחר מכן, בימי חנוכה, המשיכה לשרות אווירה של רוממות בין כתלי הת"ת, עד שניתן למשש היה בידיים את ההתעלות. כה יתן ה' וכה יוסיף.
במקביל, נערך גם מבצע חוויתי במיוחד לגיל הרך, אשר הותאם במיוחד בעבורם ועסק בעניינו של חנוכה תוך המחשת המושגים והפשטתם בצורה חיה.
הרב ברים, המלמד המוכשר של הגיל הרך מספר כי השיטה החינוכית שאימצו ב'עץ חיים' בגיל הרך דוגלת בשיטת ההמחשה, אשר אין כמותה כדי להעניק לילדים את האפשרות לחוות את אשר נלמד עמהם. "בגיל הזה", הוא מסביר, "הילדים הרכים הרי נוטים להיות מרוכזים מאד בעצמם וכדי לפתוח את ליבם למושגי הלימוד וחכמת התורה, גילינו כי המחשה היא הדרך הנכונה. גם אם זה יהיה לימוד פשוט של אל"ף בי"ת, אנחנו תמיד נשתמש באמצעים שיגרמו לילדים לנשום את נושא הלימוד ולחוות אותו, כך נצליח למקד את תשומת ליבו לנושא ולהכניסו ללב העניין".
זה מה שעמד מאחורי מבצע חנוכה, שכלל בניית מערות של ממש בתוך הכיתה, בעזרת שולחנות וסדינים ברוחם היצירתית של המלמדים. לאחר שהוכנו ה'מערות', פנו הילדים הרכים 'להתחבא' מפני היוונים בתוך 'המערות' וחוו את לימוד התורה כפי שמסופר בנס של חנוכה. בהמשך, כאשר הופיע מאן דהוא מחופש ליווני, ידעו הילדים הרכים להחביא מייד את ספרי הלימוד ולשלוף את הסביבונים.
"אי אפשר לתאר את עוצמת החוויה, שהעניקה לילדים הרכים להרגיש בין רגע את כל מה שאנו מנסים להסביר באלפי צורות. הם חוו את האווירה של הלימוד כשהיוונים מנסים להפריע לכך, להשכיחם תורתך, לצד משחק הסביבונים כהסוואה ללימוד התורה הקדושה", מסכם המלמד.
לסיום, התנהל גם 'קרב' בו התלמידים כמייצגים של החשמונאים, מתייצבים בקריאת 'מי לה' אליי' נגד היוונים שהפריעו להם ללמוד תורה ובסופו של דבר מנצחים אותם, כימים ההם בזמן הזה.
בשנה שעברה, בגלל מזג אוויר מתאים במיוחד, ביכרו המלמדים לצאת עם התלמידים לחורשה מרוחקת באיזור הת"ת שהתברכה במערה של ממש! כך, כל פעם בדרך אחרת, אנו חותרים אל חוויית הלימוד, אשר חורתת בנפש הנער את המושגים בדרך הנכונה ומחבבת על לבו את התורה הקדושה ומצוותיה ובכך רוכש קניין לנפשו, לכל ימי חייו בעז"ה.
לגלריה

רבי שלמה מילר, במשא על חנוכה בפני תלמידי הכיתות הגבוהות

המחשת גזירות היוונים - לימוד תורה במערה

מי לה' אלי!!!

היוונים לא נותנים ללמוד תורה - הילדים משחקים בסביבונים במערה
